2006

Nu ska jag härma Alexandra och tänka över vad som hänt senaste året. Det är ganska ointressant för andra att läsa, men som sagt innan så skriver jag ju för min egen skull :-)

- Inledde året i USA
- Varit tillsammans med J.
- Haft mkt roliga skolfester
- Tagit studenten
- Gått på bal
- Gjort slut med J.
- Blivit av med mobilen.
- Skaffat blogg
- Haft en kul resa till Göteborg med Hedvig
- Haft en kul resa till Stockholm med Becca
- Slutat jobba på Kuriosa
- Börjat jobba på Telia
- Börjat på Nautilus
- Slutat jobba på telia (idag)
- Opererat knäet 2 gånger
- Haft egna roliga fester.
- Gått på andras roliga fester.
- Blivit tillsammans med T.
- Kortresa till Södertuna slott med jobbet
- Varit i Italien med familjen
- Haft en underbar resa till Jönköping med T.
- Gått modell för Make up store + Jenna och Julias show
- Bokat resa till Autrailen med stopp i Malaysia och Thailand.
- Klippt av mig allt hår

Mycket har förändrats det här året. Särskilt hur jag tänker och ser på saker. Vad jag prioriterar. Har hänt mycket, mycket mer saker som har stor betydelse, och de kommer nog bara bli ett ännu bättre 2007, då det ändå varit ett bra 2006!

Jordens värsta beslutsångest

Jag brukar inte ha belsutsångest. Jag brukar vara ganska bestämd. Det kan handla om några kläder någon gång, men för det mesta kommer jag på bra argument och är nöjd med mitt val.

Idag har jag våndats med jordens värsta beslutsångest. Fjällen på nyår? Hemma på nyår?
Roligt att komma bort, slappna av på spa, se nytt folk (som tyvärr är 50 % från norrköping). Men när närmsta vännerna är hemma? Vill jag verkligen det då? Men hemma... hur kul är det? Och klädseln, den är jag inte alls nöjd med. Inte för att det spelar någon roll vart jag är, men det är jobbigt. Men den största anledningen att jag tillslut valde bort fjällen var Ni. Som jag vet är där. Tro det eller ej men jag är rädd för att Ni lär förstöra mitt nyår.  Att Ni vill göra det.

Så då blir det hemma. I tråkiga Norrköping. Med världens underbaraste tjejer. Säkraste kortet, med Er blir det aldrig misslyckat!

Vårat första planeringsmöte!!

Nu har vi försökt planera, det vi inte riktigt vet att vi ska planera?

Vi har i alla fall tittat närmre på vår sida, kika gärna :-) 3swedes.com

Coolt

Man kan väl säga att Anja Pärsson ringde till mig för att snacka lite skit.... :P

Haha.... eller så kan man säga att hon bara ville registrera ett refilkort.... men det var i alla fall hon!



Vad söta Telia kan vara ibland. På mötet fick jag en "pannlampa" som de trodde jag kunde ha använding av på min resa, hehe, vi får väl se! Och när man var tillbaka i svar igen så gick ledarna runt och serverade cider, små skagentoast och godis, för att det är nyår. Ibland lägger de manken till :-)

En ledig dag!

Helt perfekt dag. Förutom att jag höll på att döda vårdcentralen imorse....

Vakna mysigt. Sa hej då till T som åkte till Spanien idag. Sedan käka jag coh Kim lunch på stan, fyndade lite på rean samt icke fyndade ett par skor. Försökte även lite på secondhand men insåg det negativa, alla skor fanns bara i en storlek.... inte min.

Blev sedan ett försök med nån konstig musikal film, med becca och kim. Som slutade med OC, som även det slutade i en crazy biltur, haha. Har nästan skrattat så mycket att abs-passet är en bagatell i jämförelse :)

Nu håller man på att skriva med vår web-fixare Johan om vår hemsida som vi ska ha istället för tråkig resedagbok. Titta gärna! Men än är inget iordning :-) Ska bli...

Nu borde jag sova. Ska snart upp och jobba, gonatt!


Ett samtal..

Fick mystiska samtal igår natt.
Får se vad man kan göra åt saken på jobbet, de "dolda numret"..

23 december

Folk tror att vi inte firar jul, för att vi inte har julklappar?

Så här är det:

Vi åkte till fjällen istället för julklappar för två år sen. Jag var rädd för att jag skulle sakna dem, gjorde jag det? Nej. För vi hade två meters snö, skidåkning, brasa, vi var familjen plus en till, åt julmat och hade julpynt. Nästa år blev det likadant , och återigen - så skönt.

Den här veckan har jag sett alla på stan som stressar och måste köpa till allt och alla. Folk stod i köer som gick 4 varv runt butiken. Jag vet inte hur många tusen alla  lägger ut på julklappar? Och visst, man får tillbaka, kanske inte det man mest önskade sig av farmor, men jo, man får ju något tillbaka...

Istället har jag unnat mig själv det jag sprungit på. Och det är kul att ge, så springer jag spontant på något till mamma (som jag gjorde förra helgen) så köper jag det! Mycket roligare än att bli tvingad att köpa bara för att det är jul! Likaså fick jag spontant ett halsband som mamma sprang på för några veckor sedan och skulle passa mig. Hellre det än något för köpandets skull.

Och vi har jul, jag lovar. Om det är någonstans det är julstämning så är det här.
Gran, julpynt, julmusik, julmat, julbak, ljus, öppen spis, släkt och vänner. Mys.

Alla firar jul på olika sätt, men vet ni vad jag skulle önska? Att stan vore stängd i en vecka. Istället för att ha öppet längre, och till och med på julafton. Att den "julveckan" skulle innebära att umgås med varandra. Ha tid med det istället för att stressa runt till alla splittrade familjer, plastsyskon, styvföräldrar och svärmödrar. Stora krav och mycket julklappar. Istället för att bara ha ett lugn?

Hur som helst, God jul på er hur ni än firar!

72984-71

Förändring!

Ovant. Kort. Men trots allt; I like my new haircut.
72984-69


God Jul Anna!

  • Jag vill ha mina klänningar!
  • Hur kul kan det vara att bo på Arbetslösavägen 17?
  • Jag hatar refilkortskunder!
  • Jag kom på att lönekontoret typ missat halva min lön i september :) lägligt nu! Hihi
  • Jag känner en tjej, som heter Sofi, hon är sämst på att blogga ;-) (nuförtiden....)
  • 34 dagar kvar
  • Det är så SKÖNT att slippa allt med julklappar. Istället för att stressköpa till andra, unnar jag mig själv ett par nya skor, en ny frisyr (imorn), lite kläder och en Ipod. God jul Anna :)
  • En timma kvar tills jag slutar...
  • Fick en klocka av jobbet igår :) Blev årets julklapp. Dessutom jobbade jag till mig två biobiljetter. igår
  • Rastlös

Vilken film!

Vad kan man säga?

- Jag älskar Cameron Diaz! (Och Jude Law såklart...)
- Budskapen fanns verkligen där! (Eller så letade jag fram dem....?)
- Man kände igen sig överallt.


Jag förstår inte varför den har fått dåliga recensioner? Jovisst - den var lång. Och ja - den var lik andra "mysfilmer" som Notting Hill och Love Actually - men bättre! Förresten gillar jag såna filmer. Det skrivs att det är för mycket "mys" men det tyckte jag inte alls?

Ibland kan man nästan kräkas på såna där kärleksfilmer, och Love actually kan kännas sådär löjlig, men det var nåt som gjorde att jag inte kände så med den här filmen. Jag spegla allt mot mina erfarenheter, och det var klockrent. Alla slutsatser. Det har jag faktiskt inte sett i någon film innan.

Förresten var det "The Holiday" vi såg. Jag nämnde visst inte det... och självklart var det "vi" som såg den :) Kim, Rebecca, Sofi, Sofia, Anna och Anna.

Jag funderade på vilket betyg jag ska ge den, tänkte först 4/5, men vad skulle kunna bli bättre? Ne, varför snåla, den får 5/5! Lite högre än MoviZine´s betyg som var 2/5. Det beror bara på att du är olyckligt kär ;-) Ville Gideon Sörman.


Perfekt helg!

Jag och Timmy har haft oss en riktigt skön och mysig helg i Jönköping. Bodde fint, åt gott, shoppa och slappa.  Gick på bio, var på A6 och tog oss även en utflykt till Lager 157.

Fick mig ett par fina skor (sluta med att jag köpte dem i norrköping - men hitta dem på A6). Och lite annat smått och gott fick jag mig också. Tänk om man kunde leva så som man gjort den här helgen jämt?

72984-66

Knät känns dessutom mycket bättre, men jag vill inte ropa hej än. Det är fortfarande sårläkning och det skulle inte förvåna mig om det blir infekterat... Men jag kan för första gången på nästan ett år ha benet rakt :-) Jag saknar INTE min skruv!


Och vad avslutar inte helgen bättre med att man kommer hem och åker raka vägen till Anna? Jo där har vi lilljul :-) Alla sex. Bakade knäck och ischoklad, drack glögg, åt pepparkakor och lussebullar. Vi hade julklappsbyte och gjorde rim! Myyyysigt!
72984-68
Jag är så mätt. På allt onödigt (men gott jag ätit denna helg). Det positva med det är att jag längtar till vardag, till imorrn. Få ordning på livet igen!

Vaken under operation.

Ingen höjdare. Usch nej. Men tur var det nog, annars hade nog Dr Rockborn struntat i att ta bort min skruv.

Ja, där ligger man och känner och hör hur de hamrar och drar i mitt lilla knä... hur de säger att de måste hamra bort en benflisa för att få ut skruven, hur hårt den sitter och de väger ifall de skulle söva mig. De tyckte att det räckte att bara ta bort plast-hölsan runt skruven, men där vägrade jag. De fick gärna hamra och göra vad fasen de ville... bara de får bort den där fruktansvärda skruven. Och så var det gjort.
Lite droger senare mådde jag ganska bra.

Idag är det dock lite sämre. Har värkt hela natten och dagen. Tur att man har någon som tar hand om en.. :-) Ska bli skönt att åka bort i helgen... även om jag måste ta det lite lugnt.

Finspång är en underlig stad. Det måste jag ju säga. Det är sista stället på jorden jag skulle flytta till, MEN, sjukhuset får ändå 5 stjärnor av 5. Vilken trevlig personal! Jätte bra sjuksköterskor och läkare, mycket lugnare än vrinnevisjukhuset.

Nu ska jag nog läsa lite ur Ebba Von Sydows bok, och bara slappa.

Lucia

Nja, känns inte riktigt som lucia.

Det enda "lussiga" man får vara med om, det var i bilen på väg till jobbet. Då fick man lyssna på Rix FM:s där en klass sjöng lucia-sånger. Sedan var det roliga slut. In på jobbet med 0 stämning. Det ska gå ett sött lucia tåg här, men får man se det? Nej. Inte vi på kundtjänst. Vi ska sitta och hjälpa kunder.... Däremot får Sofi, i utbildningsgruppen se det med lussebullar och pepparkakor. Blä. Dessutom finns det ingen snö :-(

Och efter lunch, när man slutar, blir det ännu mindre lucia. Då ska man opereras. Jag ska fasen se till att köpa saffransbullar på Kuriosa på vägen hem, äta dem och nån pepparkaka till film resten av kvällen...

Ja hoppas ni alla får en trevlig lucia i alla fall!

Lucia with crown of candles and lingonberry leaves



Tänk på den gamla goda tiden. När man satt där och frös på Skrutten en lucia morgon ute på grusplan. Hela stallets ponnyer och hästar stod och var otåliga :-) Och alla frös.. det var snö och halt. Mörkt och kallt. Och sen gick vi så fint in på ett tåg och sjöng! Det lät säkert bedrövligt, men det var ändå lucia!

Förresten...

...Vad gör man en fredagkväll?
Jo, man bakar pepparkakshus! :-) Det blev faktiskt över mina förväntingar...
Jag, Timmy, Hemstad och Malin hade lite tävling. De gjorde ett slott och vi gjorde ett lite modernare hus ;-) Har tyvärr bara en bild att dokumentera med här men det kommer nog ett på deras slott också. Lägg noga märke till solstolarna och bordet på balkongen!

72984-64


För lätt att webshopa

Man kan tro att jag är ganska dum när jag råkar klicka hem 3 svarta klänningar, men jag började med en, och så tog jag den andra för att den var så billig. Sen fick jag se nästa dag att favoriten som jag allra helst ville (som var slut först) fanns nu, så då blev det att jag beställde den med! Så, nu har man köpt 3 klänningar och väntar på dem i veckan... vill ha dem nu!


72984-65

Jag ser ett slut...

Så skönt att veta att det finns ett slut.

För jag är så trött på att jobba. Okej om det är något intressant man gör, något vettigt och utvecklande. Om man driver något eget skulle jag kunna jobba 10-12 timmar om dagen. Men nu känns 8 timmar som en mardröm, nästan omöjligt att ta sig igenom...

Jag är trött jämt. Oavsett hur länge jag sover.

Men jag vet att det inte är många dagar kvar tills jag får min ledighet :-) För första gången på flera år, kommer jag ha minst en månads ledighet. Sist var nog sommarlovet i åttan. Sedan började man sommarjobba och ha häcken full oavsett lov eller helger. Men den 29 december, 2006, jobbar jag sista dagen. Sedan 23 dagars ledighet, med mycket styr självklart, men inget plugg, inget jobb. Bara träning och tänk på mig själv :-) Ledigheten fortsätter visserligen efter det också, med en fruktdrink på en vit strand med klarblå vatten. Mmmm.... längtar!


"jag är övertygad om att de flesta människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara"

- Abramham Lincoln

Inte nu...?!

Var visserligen sjukt okoncentrerad och trött när halva Step-passet gått, har nog aldirg presterat så dåligt... då jag landade snett med foten, och vricka den. Just my luck!

Sitter här med den vänstra foten i vädret  och väntar på att det högra knät ska opereras, den 13 december.
Ring inte mig ikväll om ni inte vill höra en klagande och trött Anna..

Och Sofi, som är super duper motiverad och super duper nyttig. Tänk om man kunde återfå den motivationen? Ne, den är gone gone gone.... enda motivationen jag har är träning, och den får väl läggas ned till typ... i sommar? Nu kan jag inte träna på ett tag för vänster fot, sedan kan jag inte träna till australien pga höger knä. Och vem vet hur det blir där? Tippar på raka motsatsen :-) Hihi... Sol, sprit och slapp.

The skruv is on the way out..

Ja, det känns de som i alla fall. Bara ett tunt hudlager mellan skruven och fingret, när man känner på knäet. Aj, aj, aj... Hoppas jag får operera det snart igen. Hoppas det blir nu i december. Klarar mig inte till januari..

Jag hatar mitt knä. Nu blir det väl fjällen på nyår, för gänget som skulle till Malaga. Jovars, jag kan följa med och åka stjärtlapp i en vecka.... kul! Jag kommer inte alls sukta åt skidorna... Sabla, förbannade knä.
Ibland undrar jag hur allt skulle varit om man inte åkt de där skidorna för två år sedan...


Sökes! Någon som kan göra hemsidor?!

Sista helgen!!

Ja, här sitter man på kundtjänst. Sista helgen för kanske hela livet, eller så kanske det blir igen i vår. Vem vet? Definitivt sista helgen för i år i alla fall! (Om man bortser från helgdagen 'annandagsjul').

Det är så tungt att jobba helg. Förstår egentligen inte varför. Ja menar, jag hade en hemma-kväll igår så jag mår som jag brukar, och dagen är precis lika lång och likadan som en vardag. Det är lugnare på jobbet och jag får ledigt en annan dag. Så varför känns den så annorlunda?
Kanske för att det är mörkt och öde när man åker till jobbet... kanske för att man vet att vännerna ligger och myser i sina sängar. Kanske för att man vet att de flesta går på stan och fikar idag. Kanske just därför är det så tungt att jobba helg. Helg är ändå helg, det enda positiva är ju pengarna...


Längtar, längtar, längtar... 52 dagar kvar.


Fredag..

Jag måste ju bara ge mig själv beröm. Och Kim. Nu känns träningen på väg! Eller reslutatet är kanske påväg? :-) Träningen är ju i full gång. Visst känner man sig så duktig när Kim och jag sitter och planerar träning och hälsa, tillsammans med vin, pomme och bearneas? Nej, nej, det är inte alls dubbelmoral.

Igår var nog det optimala passet, först en timmes hård spinning och direkt efter det ett abs-pass. Känner sig nästan riktigt fit efter det ;-) Särskilt efter att ha solat efter också...

Ja, och denna vecka har manjobbat måndag och (inte till!) fredag, dock ska man ju jobba helgen också. Och Sofi har ju börjat här, känns jätte bra. Inte minst för henne :-) Hon verkar trivas som fisken i vattnet.
 

 

RSS 2.0