Seg Söndag.

Igår hade jag min första gäst :-) Mamma och Pappa räknas inte. Sofia kom från Borås, och vi hade en rolig kväll! Först baka vi pizza och drack vin, sedan gav vi oss iväg mot Avenyn. Det blev Bryggeriet (inte alls så bra som jag hört?!), sedan gick vi till något litet ställe jag inte minns namnet på, helt okej! Men mycket litet. Och vi slutade på Nivå. DET stället överraskade dock! :-) Vi hade riktigt kul, och med tanke på vad Sofia klarade sig undan på vägen dit, så kan man säga att kvällen blev prisvärd.
Nästa vecka när jag kan skriva från min egna dator kommer lite bilder också... :)

Nu är man ensam igen. Och dagen har tillbringats ganska slappt; läst, pratat i telefon, lagat lite mat, gått långpromenad och försöker bekanta mig mer med Göteborg. Lite roligt var det när jag frågade 4 personer om vilken gata jag stod på, 2 stycken var precis lika vilsna som jag, och när jag frågade Sibylla-kiosken som låg på gatan hade de ingen aning. Fjärde personen visste dock. Så jag är nog inte ensam att vara virr-höna här :-)

I veckan har jag lite mer att göra, och till helgen kommer jag hem :) Och firar min 21-årsdag. På Tisdag kommer Becca :-) Då ska vi shoppa!

Längtar dock tills han jag ska dela lägenheten med kommer.... =/ Känns ensamt utan den bästa.

Tack Marie för tipset! Ska kolla in Pyramiden :P

Updates from Gbg


Nu  har även första skoldagen passerat. Något som verkligen kändes skönt var att jag inte var ensam om att vara förvirrad, vilsen och osäker på valet. Jag hörde inte en enda en som kände sig 100% säker. Vad vi alla var överens om var att titeln "offentlig förvaltning" var mycket missvisande, eller snarare bara tråkig och felaktigt stämplad. Utbildningen som är enormt bred handlar om samhällsfrågor, politik, juridik och ekonomi. Man kan bli i princip vad som helst. Jobba i kommun, statligt, privat, i Sverige eller utomlands. Man kan jobba med  mänskliga rättigheter, i FN, i UD, mycket ledarskap och organisation. Man kan jobba med enbart ekonomi och administration, eller annat också... Det blir nog bra. Jag har i alla fall tagit ett första steg, och det känns skit kul!


Kåren verkar skön, tjejerna (som gruppen till 90% består av) verkar trevliga! Nollning, inspark, pub-rundor, sittning osv. ska bli kul! Området jag bor i är som sagt Göteborgs bästa. Jag har Haga runt hörnet, som bara är för mysigt. Jag har Slottskogen 5 min härifrån. Under mig har jag ett bageri (perfekt med färskt bröd på morgonen!). På min gata och tvärgatorna finns hur mycket barer och fik som helst. Till "mitt i city" (dvs. all shopping) har jag en promenad på en kvart. Skolan ligger 10 min promenad härifrån, och allt är bara sååå bra i det här området. Tänk om man ändå kunde hitta ett första handskontrakt här.. Vilket man lär få glömma.


Jag tror jag fått ett jobb, vet dock inte om jag vill ha det. Kräsen som jag är. Hm, varför söka till jobb jag inte 100% vill ha?


Helgen blir det nog att svänga förbi Borås, om inte Sofia kommer hit?! För än har jag inte fixat så många tajta vänner. Jag har ingen TV, och ingen dator (är ju omöjligt att hitta internet till Mac -Leopard! För nytt operativsystem för mobila bredband....)  Såå... Borås akn vara ett alternativ.


Bortskämd med Nautilus.

Fysiken. Gymet Fysiken skulle vara sååå bra. Ett av sveriges största gym, jätte fräsht, jätte stort, bra studentpriser osv. Stor besvikelse. Vadå stort? Nautilus i Norrköping är MINST lika stort, tror det är större. Mycket fräshare, och framför allt har Nautilus MYCKET trevligare personal. Tyckte knappt de hade någonting, som nu skulle vara "så bra". Ska testa lite andra gym nu, innan jag bestämmer mig. Men helt klart är det att man blivit bortskämd med Nautiuls.

Första dagen som Göteborgsbo

Lägenheten har blivit jätte mysig. Jag trivs verkligen i den. Synd bara att den inte är min, eller vår. Måste leta nytt...  förmodligen är vi tvugna att köpa, det är sjuk bostadsbrist här! Ska man ha första handskontrakt ska man ställa sig i kö vid ca 10 års ålder. Och nu lär vi bli jätte kräsna, när vi bor i ett skit fint område?!

Aja, mamma är här nu, men åker hem imorgon. Då kommer jag känna mig lite ensam....=/

Skor!

Jag var tvungen att köpa ett par till idag, sista dagen på jobbet. Jag behövde dem inte, de liknar ett par andra (ganska exakt) och jag har inte råd. Men jag var tvungen. Tänk om jag får jobbet på Bianco, det skulle innebära att jag är tvungen att köpa en helt ny skogarderob?! Jobbigt läge ;-P

Sista dagen på Vagabond kändes halv-sorglig. Gillar att jobba med skor, gillar verkligen kollegorna, men samtidigt känns det kul att göra något nytt. Det blir nog bra.

Och fredagkvällen tillbringades hos Alexandra, vi såg Ciao Bella, haha.. mycket pinsam film, men den var kul på sina sätt :-) Nu ska jag nog ta och sova, så man orkar upp på Pumpen imorn!!

Sorgligt...

Kommer att sakna Nautilus. Av alla gym i denna stad, måste nog Nautilus vara det absolut bästa. Idag var det sista morgon-spinning-passet, var tvungen att gå fastän jag är förkyld... Först hatade jag spinning, men var tvungen att gå (av Kim:)) då jag tvingat henne till Step. Jag överlevde. Sedan började jag på morgon-spinning, bara för att jag inte hann någon annan gång på dagen. Och när jag var ledig tyckte jag att jag "var värd" att slippa spinningen klockan 6.45 på morgonen.... Men nu har det gått så långt att jag tycker om morgon-spinningen, och tycker jag "är värd" att gå på den, fastän jag är ledig :-) Och det skulle såklart inte kännas lika bra om man inte hade "spinning-kompisar" att prata med till frukosten sen! :-)

Helt enkelt en skit bra start på dagen. Klockan är 8, man har kört spinning, ätit frukost, blivit på gott humör eftersom man snackat skit med roliga människor, och dagen kan börja?!

Men det är ju inte bara spinningen jag kommer sakna... (vilket jag fortfarande inte förstår att jag gillar!!) Jag kommer sakna miljön, folket, stämningen, de bra instruktörerna osv. Micka, Kim och Madde som jag nu ständigt tränat med på alla andra pass måste jag också byta ut?!

Får gå på jakt efter ett liknande gym i Göteborg. Det lär ju finnas ett par stycken där! Och de kanske också har morgon-spinning där de bjuder på frukost efter...? ;-)

Leksak!

Jag har precis varit och köpt mig en dyr leksak :-) Klart den kommer hjälpa till i studiesyfte och annat sånt där "nyttigt" också, men att jag valde just den beror på att man kan leka lite också :P Så nu har jag en Mac Book att leka med under min första ensamma månad i Göteborg!

Front Row med Apple Remote

Nu ska man dock lära sig Mac, har ju i och för sig skapat en hel bok (årsboken) vid en Mac dator... men det var ett tag sen, plus att man fick hjälp av ett proffs då... Äh, lär mig väl snabbt!

Och idag har man fått gjort mycket; adressändring, hemförsäkring, bytt bank, köpt datorn och massa smått och gott.... :-)

Allt och ingenting.

  • En ledig dag.
  • Förkyld och halv febrig.
  • En lång promenad.
  • En tråkig nyhet om stackars M, vi känner med dig och hoppas alla att människan flyttar från norrköping, landet och helst till månen.
  • En till tråkig nyhet av en annan M, känner med dig med, men jag är säker på att det löser sig.
  • En fika hos farmor.
  • Ett sista boxpass innan flytten.
  • Ett missat samtal från Australien! Måste ringa upp till Sofi när det blir dag där... :-)
  • Ett samtal från Sälen, inte lika långt bort och inte heller lika länge sedan man såg Alexandra, men ändå :P

Ni ser, jag skriver om allt och ingenting. Helt oväsentligt. Men när jag väl är i Göteborg, från och med nästa vecka, så ska jag uppdatera om en helt annan vardag :-)

Tjoho!


Då var det klart!

Idag var vi i Göteborg, försökte söka lite jobb och tittade på en lägenhet. Som tur var slutade det också i kontrakt :) Dock var det andra-hands kontrakt, och bara en etta. Men ett underbart område, mysig lägenhet och i alla fall någonstans att bo! Började tvivla på att man ens skulle ha tak över huvudet där. Så nu bor vi där åtminstone t o m Maj, sedan får vi se till att ha ett 1:a handskontrakt, och minst en tvåa!

Här är lite bilder på lägenheten :) Som jag flyttar till redan om 1 ½ vecka, Timmy kommer dock i slutet av februari. Kommer känna mig ensam. Men det blir nog bra! Har ju inte alltför långt till tjejerna i Borås..... :)

1rok på 43kvm i Linnestaden pict_big



1 jan 2008

Här och nu.

Jag, Sofia och Micka satt vid mitt köksbord, tysta, drack te. Dagen efter, första dagen på det nya året. Gårdagen? Okej. Alla tre nedsjunkna i sina egna tankar, egna problem. Det kändes bara, eller de känns bara så.... så.... nånting.

På ett sätt är jag så glad över alla jag har här i Norrköping. På ett sätt vill jag inget hellre än att komma härifrån. Men hur vet jag att en ny stad gör det bättre? Nya vänner som nog aldrig kan mäta sig med de jag har? Flyr jag från problem jag inte förstår, eller bygger jag ett nytt liv någon annanstans?

Det är jobbigt när man har problem man inte kan sätta fingret på. Problem som existerad alldeles för länge.

RSS 2.0