Hjälp!

Företagsidén som jag skrev om för en tid sen läste jag några dagar senare om, den lanseras till Sverige i September. To late. Och i då hysterisk vilja att börja plugga i höst istället, har jag sökt det mesta. Ena dagen ska jag bli jurist. Andra dagen bara affärsjurist. Tredje dagen vill jag bli sjukgymnast, och fjärde dagen är jag tillbaka på psykologi och föreläsare. Och idag är femte dagen då jag läser om Statistik och Data-analys. Jag har läst om programet förut och tyckt det lät intressant då jag gillar matte och problemlösningar. Så för skojs skull skicka jag iväg ett mail om mitt intresse. En timme senare ringer de upp och säger att jag kommit in.

Plugga, nu? Vill jag verkligen läsa ett så torrt område? Men det är ju juridik också! Och dessutom är det ett brett område som man kan jobba med de flesta samhällsfrågor. De är ju bara 3 år.. och i Linköping.. värt att testa? Men i och med det förlorar jag ett jobb, som är bra att ha... men va fan... lika bra och testa? Men herre gud.. jag dör av beslutsångest.

Hellre vill jag jobba med något kul just nu, och vänta ett år med att plugga. Men vakna! Jag kommer inte alls veta mer nästa år vad jag vill bli? Varför skulle jag veta det....?

Och jag skulle ju resa igen... och tänkte plugga upp ämnen i höst på komvux.... för att komma in på nåt annat... vadå? .... jag dör.... hur ska jag kunna bestämma mig?!

Gnäll

Het debatt på jobbet "Köket".
Hela morgonen har jag lyssnat på 50 + gänget som nästan stått och skrikit (tror de ville att vi andra skulle höra) om de ofärskämda, ouppfostrade ungdomarna. Om de äckliga plastpåsarna i kylen, om matlådorna som glöms och om diskmaskinen som inte plockas ur. Jag satt brevid men sa inte ett ljud när jag förundransvärt lyssnade på deras skrik i 30 minuter.. Igår på mötet gjorde jag misstaget och frågade "men vad gör en plastpåse?" och då fick jag direkt 5 arga damer på mig. Jag ångrar den frågan.

Och nu när jag lyssnat till den ilskna diskussionen om oss hemska ungdomar säger en tant "ja, de märks ju vilka bovarna är! De är ju de som tar åt sig av mailet". Riktat mot bland annat mig som ställde frågan igår kanske? Nej. Ja tar inte åt mig, jag lämnar varken matlådor eller har plastpåsar i kylen. Jag tycker också kylen är äcklig och att det är självklart att ta hand om sig, men man behöver ju inte starta ett tredje världskrig för det.

Och lika trötta ni är på köket och oss, lika trött är jag på allt som har med Telia att göra.




Sofia, jag håller med dig i ditt inlägg!

Kristina

Jag råka se på jobb-almenackan igår att jag hade namnsdag. Men vem vet över huvudtaget att jag heter Kristina i andra namn? :) Undrade om kanske farmor skulle komma ihåg..

Men mamma hade skickat mobil-vykort, Farmor köpte blommor och allra mest förvånande var att Timmy stod med en ros utanför jobbet när ja sluta :-) Bara för att det är Kristina.. Vill ha namnsdag varje dag.

Sedan åt jag, Timmy, Hemstad och Malin på Bomullsfabriken. Mycket gott och trevligt! Var ju även en ganska varm kväll med fint väder. Och ikväll ska jag äta med tjejerna istället, ett mycket sent firande av Micka, Kim och Sofia!

Svensk sommar.

I lördags var jag och Timmy bjudna på 40 års fest hos någon jag egentligen inte kände, men med lite (mycket) bål och vin hade jag inga problem att lära känna alla (har visserligen inga tal-svårigheter annars heller....).  Mest lekte vi med alla barnen, en engelsk flicka blev min favorit.  Det var danskar, spanjorer, engelsmän och svenskar. Och detta var alltså på en loge-fest, och jag tror jag blev totalt uppäten av myggorna. Minns knappt att det var myggor där, men nu två dar efter har jag nog minst 40-50 myggbett på hela kroppen. Jag tror även jag blivit allergisk mot myggbett...

Känner mig fortfarande sliten... var länge sen jag drack så mycket. Men det var riktigt kul. Älskar fester där det är alla åldrar. Typ som personalfester.



brilliant idea

Nu har jag kommit på en bra företagsidé.
Enkel, behövs inte alls stort kapital. Med rätt kontakter och lite fantasi kan det bli hur bra som helst :-)

Uppe med tuppen.

Hade glömt bort hur härligt det är att köra spinning innan man börjar jobba. Och, tro det eller ej, men det är faktiskt dag redan när man cyklar iväg strax efter 6 på morgonen. Solen skiner som om det var mitt på dagen. Ja som trodde det var natt fram till 8...

Skönt att ha träningen gjord för idag. Måste införa denna vana igen, men jag är ingen morron-människa så vi får se hur detta går. Ikväll blir det fika med tjejerna, känns som jag inte sett er på evigheter!!

Nu blir det en stor kaffe i fikarummet, sedan får man ta tag i det mindre roliga jobbet...


Och lite bilder..


Mer bilder finns på pixbox... :-)


Kreta

Helt perfekt.

Har uppdaterat lite pa 3swedes faktiskt, snodde den lite da det kanns som traditon att uppdatera dar nar man sitter pa internetcafeer utomlands.

Fran att ha kommit till en skrack-upplevelese till hotell, bytte jag och Timmy snabbt till ett mycket fint och trevligt hotell i Rethymnon. Vi badar och solar, ater mycket gott och fint, och dricker mangder av vin! :D Idag undrar jag nog vilka som lekt mest i poolen, jag och Timmy eller barnen....?

Vi funderar pa lite dagsutflykter, kanske till Santorini? Ut med bat en hel dag? Eller hyra vaspor? Men anda, sa njuter vi lite av att gora INGENTING. Vi far se om vi orkar ivag pa nagot... en vecka klarar man anda att bara va...

Hoppas solen skiner nagot pa er dar hemma ;-) Har finns inga regnmoln i alla fall, eller rattare sagt; inga moln over huvudtaget.

 

Äntligen

Snart åker vi upp till Arlanda och flyger till Kreta. Otroligt skönt att komma bort. Det är visserligen bara en vecka vi blir borta, men det ska bli så otroligt skönt att tänka på annat den här veckan.. bara va, sola, bada, äta gott och dricka vin. Och dessutom göra detta med världens bästa.... :-) Ska bli mysigt.

Hej då på en vecka, den kommer gå alldeles för snabbt.


Tur att onda människor kompenseras av goda.

Kollegorna är inget att klaga på i alla fall.

Johan Och Tulle gör ett tappert försök att liva upp stämningen på fredag, de har inför partyhattar..


Och Hedvig försöker muntra upp mig med lite choklad, och finare tår-servetter än fula papperhanddukar från toaletten.


...och trots allt vill jag inget hellre än att säga upp mig.


Underbart

Jag hittade en mobil, och självklart återlämnade jag den.

Bara lyssna på orden:
Jag hittade en mobil. Jag återlämnade den. Lite ombytta roller...?

Så många mobiler jag tappat bort, och fått återlämande. Visst att jag söp bort den senaste, och har blivit bestulen på en annan. Men oftast har jag fått tillbaka mina kära mobiler.... :-) Så jag var glad att äntligen få göra detsamma för någon annan!

Kreta!

Nu på söndag bär det av till Kreta. Stod mellan det och Samos, men vi valde hellre specificerat till Kreta. Så det blir ett litet mysigt lägenhetshotell i staden Rethymnon.

Det ska bli skönt att bara komma bort, lite mer garanterad sol och bara vá.. Äta gott och ha det mysigt.

Så nu är det bara att jobba på denna vecka!


RSS 2.0