Behöver du ta åt dig?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2673413.svd

Inte jag i alla fall =) Jag är en sån där jobbigt sparsam människa som de flesta skrattar åt! Ser till att ALLT utnyttjas, egentligen inte för ekonomins skull, vet inte vart jag har fått det ifrån, då mina föräldrar inte är så där larvigt sparsamma? Känns bara fel att slänga mat. 

Helg = jobb och plugg, och lite vin...=)

Jag fick lite smått panik igår, insåg att jag inte alls låg så i fas som jag trodde. Så fredagskvällen spenderades med plugg. Idag däremot ska jag faktiskt unna mig att vara ledig. Eller, jag jobbar ju till 18.30 denna lördag, men efteråt kommer tjejerna till mig så ska vi äta ost & kex och dricka vin. Sen bär det nog av ut på krogen en sväng =) Dock jobbar jag ju imorn - en timme tidigare får man ju också gå upp pga sommartiden!

Men jag längtar till att sätta mig ned och snacka skit med dem, dricka gott vitt vin (var mycket länge sen!) och självklart det goda till. Vet ju att "norrköpings-tjejerna" (egentligen 2 boråsare, en linköpingsbo och en norrktjej) ska festa i Lkpg, så jag är lite avundsjuk på er =/ Men vi får nog båda roligt men på olika håll!

Hoppas alla som läser detta har en fin helg =) Nu ska jag gå in och jobba igen!

Varsel eller kortare arbetsvecka?

Det måste väl ändå vara bättre med en 4 dagars vecka och mindre lön, än varsel?

Det har ju diskuterats mycket om detta, men jag tror verkligen på det alternativet. Jag läste imorse om ett metallföretag där 35 anställda skulle varslas, men de anställda förslog istället (allihopa) att endast ha 4 dagars vecka, och lägre lön.
Företaget kommer förlora arbetskraft hur de än gör, genom varsel eller 4 dagars vecka. Deras kostnader blir mindre hur de än gör, genom varsel eller lägre löner. Visst, de kanske inte sparar riktigt lika mycket, men de får effektivare personal! Personalen kommer ju säkerligen ha färre sjukskrivningar, och utföra ett effektivare jobb (vilket ju är bevisat vid lägre arbetstid). De har fortfarande en sysselsättning! Och jag tror verkligen på att vårt samhälle behöver mer -tid-. 4 dagars arbetsvecka, eller 7 timmar om dagen, tror jag skulle göra massor. Löneminskningen är tillfällig, när krisen är över kan det börja förhandlas, först då kan man ta fram siffror på hur bra det funkat!

Varsel handlar ju faktiskt om att de andra (skattebetalande) ska betala de varslades bidrag. Dvs. de som fortfarande har jobb får kämpa så det går ihop sig för resten av samhället, och de arbetslösa blir deprimerade, sysslolösa, sjuka.... Det har vi ju sett förr. Högre sysselsättning måste väl ändå vara målet? 

Plugg/shopping

Dagarna är rätt tunga. Jag går upp tidigt och pluggar förmiddagarna med ena ämnet, och eftermiddagarna med andra ämnet. Så, för att lätta lite på det "tunga" tar jag oftast en promenad, går till gymet, handlar eller kanske går på stan en sväng...? =)
Idag tog jag en riktig snabb visit på stan, köpte ett par Vagabond skor igen =) Fick 20% på dem igen, så kunde inte motstå. Köpte dem faktiskt för att ha ett par sköna och jobba i, så därför borde jag inte ha så dåligt samvete. Hittade också en klänning jag "unnade" mig =) Alltid lättare att gå tillbaka till plugget då. En halvtimmes sväng gav mig mer energi! Dessutom damp ett brev från Skatteverket ned i brevlådan idag, vilket var en glad överraskning! Så, det kan nog bli fler skor =P 

NU ska jag fortsätta med plugget, och i kväll ska jag köra så det ryker på Combaten!! 


Hatar att säga nej, btw. Jag vet att de här två "avtentningarna" är livsviktiga för mig, men ändå är jag så nära och säga ja när de ringer från jobbet och ber mig jobba. Jag övar på att innan jag svarar säga "nej, tyvärr". Och jag borde inte ha dåligt samvete, vänder man på det så kunde de ju inte fullfölja löftet om att jag skulle kunna få jobba hur mycket jag ville denna termin? Plus att de kortade ned mina helger. Ja ja, jag vill hur som helst vara en god medarbetare och tacka ja, men det är svårt just nu... Blä.

Våffeldagen!

Jag älskar våfflor, har alltid gjort och kommer nog tyvärr alltid att göra. Mamma brukar vara duktig och alltid göra det på våffeldagen, men i år kunde jag inte förlita mig på mamma. Fick köpa ett eget våffeljärn häromdagen, och idag gjorde jag och Timmy våfflor till middag =) Gott gott!!



Ray-Ban

Lite uppmuntring.


Det är ju en OTROLIG skillnad mellan fejk Ray-Bans och riktiga i alla fall! Har testat så många fejk, men nu fick det bli de riktiga =) 

Vad beror det på?

Igår var ingen bra dag. Solen sken och det var riktigt varmt, men ändå, så kände jag mig inte bra. Flera småsaker irriterade mig, och jag märkte att jag såg sur ut hela dagen - fast jag knappt visade mig för någon. Jag kände mig trött och bar på en konstig känsla. Arg, orolig, lite maktlös... Och jag vet nog vad det beror på. Pressen. På tisdag nästa vecka ska jag göra det första provet, 2 veckor senare det andra. Har nog inte förstått innan hur viktiga de är för mig. Skulle jag inte få klockrena MVG:n utan endast VG+, kommer jag inte in på utbildningen jag ÄNTLIGEN kommit på att jag vill gå. Vet inte ens om jag kommer in någonstans i Sverige. Efter i höst ändras kvotsystemet, och upplästa betyg räknas som i en egen liten kvot. Detta kommer ju säkert sänka "grundbetygs-intagningen", men sånt kan ju ta tid.... Och jag vill inte vänta. Jag är 22 år och ska plugga 5 år, och dessutom ha ett år handledd terapi innan jag får min legitimation.

Jag vill komma in nu, hösten 2009. Jag vill ha min legitimation 2015. Jag vill plugga i Göteborg, och inte Umeå.
Och allt hänger på dessa närmsta 3 veckor. Jag är trött, men har mängder som ska göras. Jag ska nog fixa det här, men kommer känna mig totalt misslyckad om jag inte gör det. Fan vad jag är trött.

Tonfisk sallad

Timmys syster gav mig ett recept på en tonfik sallad som jag testade idag, och den var över förväntningarna! Tyckte att alla blandningar kändes konstiga, men den var god och enkel att göra!

- Tonfisk i vatten
- Hackade nötter
- Skivad banan
- Ruccola sallad
- Purjolök
- Paprika & chili creame fraiche
- Ev. pasta eller ris till.



Detoxen slut

Igår var sista dagen på detoxen! Gjorde bara 15 dagar, vilket är den minsta tiden, men det känns skönt. Jag vet inte om jag upplever något av det som sägs; bättry hy, piggare osv. Jag vet inte alls om jag kan dra några paralleller men jag sover faktiskt riktigt bra, och är (i och för sig) pigg hela dagarna, kan ju också bero på vår-vädret. Sedan kan jag förstå att man går ned i vikt av detox, kanske inte för utrensningens skull, men för den nyttiga kostens skull. När man inte får äta socker, vetemjöl, dricka alkohol eller feta matvaror så blir det inte så mycket kvar. Inte heller rött kött. Så, mest sallader och mycket frukt. Mängder av vatten och träning. Känns bra!

Nu ska jag bara försöka hålla i detta. Kommer dock börja dricka kaffe redan idag, ska festa på lördag, och ikväll ska vi äta taco =). Men jag ska tänka på det mer eller mindre i alla fall!


Aj, aj, aaaajjjj!!!

För en vecka sedan bet jag mig i kinden, sånt händer ju ibland. Men denna gång blödde det massa och gjorde fruktansvärt ont. Hur som helst skulle det väl läka på ett par dagar? Senaste dagarna har dock varit hemska. Värre än de första. Jag kan knappt prata, äta, skratta, gäspa, jag kan inte sova med den kinden mot kudden, jag vaknar mitt i natten av pulserande värk i kinden, jag känner och tänker på det 24 timmar om dygnet. Vad fan ska jag göra?

Jag ringde sjukvårdsupplysningen idag, och de trodde det var infekterat... så jag ska väl ta mig till vårdcentralen snart, men jag kommer inte kunna sova inatt...

Dagen har dock varit bättre än igår - då allt gick emot mig. Jobbet gick inte bra, jag ramla i trapphuset (igen) och slog i tårna, slog i näsan i en bänk i köket, slog i huvudet i torktumlar-luckan. Jag hade med andra ord mycket ont när jag gick och la mig igår. Idag har jag bara ont i kinden. Ska hälla i mig lite Panodil och gå och lägga mig. 

Morotslasagne

3 Morötter
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 förp krossade tomater, ca 500 g
1/2 chilisås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprika pulver
1 tsk oregano
500 g keso
lasagneplattor
(ev riven ost)

Me like!

Sätt ugnen på 225°. Skala morötter och lök. Riv morötterna grovt och finhacka löken. Fräs morötter, lök och vitlök i smör-&rapsolja några min. Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor. Koka på svag värme  ca 15 min. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor och lite socker om tomatsmaken är för syrlig. Ta grytan från värmen och rör ner cottage cheese. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.



Igår var Rebecca här, var mysigt att ses lite, blir ju inte lika ofta som förr! Hon shoppa loss lite på stan, medan jag jobbade. Imorse gick vi en långpromenad i Slottskogen, sen är det bara att sätta igång med pluggandet. Usch, ångest. Och Becca återvände dit hon hör hemma; i butikerna =)

Det snöar ute?! På morgonpromenaden kvittrade fåglarna, solen sken och det kändes nästan lite vår i luften...? Hm.

Satans jävla huvudvärk!

Jag är SÅ nära på att ta en kaffe. Det är helt sjuuukt vilken huvudvärk jag har! Dygnet runt, i 7 dagar nu. När ska det släppa? =(

BikBok hade ringt mig för intervju, blev jätte glad och skulle ringa upp om jag kunde hennes intervju tid. Jag kunde inte den, och jobbade alla dagar nästa vecka, så, hon sa att hon inte kunde intervjua mig alls då. Blä... =(

Hoppas jag blir på bättre humör senare idag, Becca kommer ju ändå hit, så det blir nog mysigt... =) Nu ska jag in och fortsätta jobba!

Past

Ibland påverkas man nog av det förflutna ändå. Trots att man tror sig att det är glömt, borta, länge sen, helt ur bilden... Vissa saker sätter nog djupare spår än man tror, och det är jobbigt när man känner att det märks.

Måndag i Linné

Det har gått 5 dagar på min detox, och jag tycker faktiskt att jag är riktigt duktig. Inte en droppe kaffe eller alkohol, vilket är det svåraste! Och det har faktiskt varit uppoffringar, flera gånger på så få dagar faktiskt. Har hunnit med 2 restaurangbesök och ett krog besök på dessa dagar, och vid dessa tillfällen har jag bara druckit mineralvatten eller te. Nu i veckan blir det nog inga problem med det, men kaffet känns desto mer.... Jag har haft konstant lätt huvudvärk sedan jag började, och det borde bero på kaffet, och det borde väl också avta snart....?

Har som sagt varit duktig med det mesta, men tror jag fick i mig lite vetemjöl när jag åt en vegetarisk paj och en annan gång smakade grovt bröd dock.... men men, är ju bättre än vanligt iaf =) 

Det här är som sagt första gången jag kör en detox, ni som kört, vad gav det för resultat för er?

Här i Götet är det fint väder, och jag vill verkligen få ordning i vår lägenhet. Så snart det ser lite finare ut kommer jag lägga upp lite bilder... =) Är i valet och kvalet om vi ska ha inflyttningsfest...? vi hade ju nyss det! Haha...
Men ju fler tillfällen att festa ju roligare! Så vi får la se om det blir av något!


Vita veckor

Hur svårt kan det vara att ha en detox på två veckor?
Började imorse, och oron har redan startat. Jag känner att jag behöver en riktig rensning och nystart, efter 3 veckors "unnande" måste jag skärpa till mig. Så, jag äter nu dessa renande tabletter, samtidigt som jag inte får dricka kaffe, alkohol, mjölk, äta rött kött mm. Utan koncentrera mig på vatten, frukt, grönsaker och nötter. Och vad tror ni kommer bli svårast? Kaffet känner jag ju av redan nu, men alkoholen...... herre gud jag känner mig som en alkoholist! Inte för att jag får ett sug, utan för det sociala. Först var det ikväll, middag med mamma och pappa, "nej tack, inget vin, jag tar ramlösa". Sen ville Becca m.fl gå ut på lördag (vilket inte blir av nu) och då tänkte jag "hopp... det blir nyktert i så fall". Sen föreslog jag utan att tänka mig för med Malin "ska vi ses och ta en öl på måndag kväll?". Sen kom jag på det, nej... det kanske är bättre med en kaffe - nej.... grönt te. Sen är det "after-work-out" med SATS på fredag, och jag skriver till Josefine "jag hinner inte träna då jag jobbar, men jag hänger med på ölen!". Va fan?! Ska det vara så svårt att ha två vita veckor?!

Känner någon igen sig...?


Kan den komma i alkohol- och kalorifri?

Äntligen hemma!

Inte menat så, för jag saknar redan värmen och solen. Men att komma hem till en lägenhet som mina föräldrar flyttat till (bara det är ju hur skönt som helst att slippa!), de hade fixat jätte mycket och det var otroligt välkomnande att komma hem. Och området, jag säger det igen; I love it. När man bor som vi bor, är det lätt att älska Göteborg. 

Vi kom hem igår kväll, och var otroligt trötta. Jag trodde på riktigt att vi skulle störta med planet, från att aldrig någonsin varit rädd för att flyga, fick jag panik ångest på hemresan. Det började i Borneo, då jag en natt låg vaken och hade döds ångest, satte mig in i hur det skulle vara att störta/drukna osv. Inte alls tankar som är likt mig, då jag mer brukar tänka "händer det så händer det, ödet, den dagen den sorgen....". Hemresan var hemsk. Efter 7 timmar av 12, var jag helt utmattad. Jag hade spänt mig och haft hög puls sen vi lyfte. Natt flyg, alla sover utom jag, turbulens, och sedan ännu mer. Kanske bara i några sekunder var det värsta turbulensen då även flyg-crewet tyckte det var jobbigt, men då var jag tvärsäker på att vi skulle dö. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, och jag förstår inte varför.....? Vanligtvis brukar jag tycka det är mysigt med luftgropparna, och älska att flyga. Konstigt det är, att hoppa fritt fall från ett plan gick bra, men att flyga med lite turbulens gav mig värsta dödsångesten.....? Yeah yeah, vi lever i alla fall =)




Idag var vi tvugna att se lite svenskt mode. Jag inhandlade bland annat ett par skor från Vagabond, blev t o m ett fynd då Vagabond-killen gav mig 20 %. =) Blev även lite trevliga saker från Weekday och Monki. Trots att KL hade cool shopping är Sverige rätt bra på prisvärt och moderiktigt. 


RSS 2.0