What's the deal?

Igår var det 30 år sedan vi i Sverige var första land att avskriva homosexualitet som sjukdom. Självklart tack vare hårt och långt kämpande av homosexuella. Inslaget i nyheterna visade hur mycket hat detta genererat i, vilket är helt obegripligt för mig. Vad är problemet? Hur kan människor ödsla så mycket tid, energi och hat på att inte låta människor älska vem de vill?

Idag, 2009, blir jag än mer förvånad när jag hör homo-fober, vad har dessa människor för problem? Antingen måste det grunda sig i dem själva, någon osäkerhet i det egna sexualiteten, eller.... så vet jag faktiskt inte? Att det är onaturligt funkar inte som argument. Dels för att det finns bevis för att det faktiskt är naturligt, och vad rör det folk om andra älskar på annat sätt än dem?

Lyssnar för tillfället på "Hallå P3", som tar upp frågan om man får heta vad man vill. En man som vill heta "Håkan Tina", får inte göra det. Och jag förvånas igen över människors ilska, de som ringer in och tycker det är absurt och fruktansvärt att någon som är man ska ta ett kvinnonamn, ne, det vill dessa människor strikt förbjuda. Män ska vara män, kvinnor ska vara kvinnor. De roller som samhället byggt upp ska vi alltså behålla, borde inte jag vara hemmafru då?

Att ständigt försöka uppnå någon slags normalitet, som inte ens finns, förstår jag inte. Låt folk göra sina egna val, trivas i sig själva, älska som de vill och heta vad de vill. Jag tycker inte samhället har med det att göra.

Att jag kanske inte riktigt har förstått tjusningen med att vara transvestit, är helt oväsentligt. Det finns mycket jag inte förstår att andra människor gillar, såsom andra människor inte förstår sig på mina intressen. Smaken är ju som sagt som baken, eller?



Lounge(s)

Igår blev det en riktigt härlig utgång. Var rätt trött efter jobbet, men bytte i princip bara om och åkte ut till gamla Lindholmen på förfest. Sedan styrde vi kosan mot Avenyn, och Lounge(s). Har bara varit där och vänt en gång, men insåg att det var ett riktigt bra ställe! Går gärna dit igen.  Idag jobbade man dock, men tack vara glest med folk på stan så fick man gå hem tidigare.

Tycker att ni Norrköpings tjejer ska ta er hit igen, får planeras in i höst!

Har kommit underfund med att jag inte har särskilt vettiga grejer att skriva om för tillfället, men jag lever i alla fall =) Man kan ju undra om andra bloggerskor gör det? Becca, Micka, Sofia, Kim - dålig uppdatering! Och Sofi, när tar din semester slut?!

Efter regn kommer sol

Ilskan har gått över. Och knäet har faktiskt blivit bra mycket bättre. Antar att det var som en lårkaka, ett muskelfäste som fick en rejäl smäll. Så att gå går alldeles utmärkt nu =) Men böja knäet och cykla är fortfarande svårt.

Idag är jag ledig efter ett par dagars jobb, och jag har resten av veckan att se fram emot i butiken också. Men idag städas det, tvättas och ska till gymet en sväng också. Ikväll ska vi ut och äta indiskt med Timmys syster + pojkvän, ska bli mysigt! 

Fick ett överraskande samtal idag också, Sofi kommer och hälsar på nästa vecka =) Ska bli riktigt kul då man inte träffat henne mycket i sommar! Sedan är det bara 2,5 veckor kvar av jobb - sen åker man hem till nära och kära! Och vidare på roadtrip med älsklingen, och bröllop... då börjar sommaren för oss =)

Nu ska jag skynda iväg, ha det gott allesammans! 

(oj, det där med bröllop lät fel - Det är alltså Timmys kusin som ska gifta sig!).

Vilka krafter?

Vilken ny vecka? Skitmåndag följer skithelg. 
Tack för alla svordomar, jag har utnyttjat er väl idag.

Och varför slängde jag inte cykeln i älven när jag verkligen ville? Skit cykel.

Jag skulle verkligen inte ha gått ur sängen idag. Trött och fortfarande förkyld. Men mitt psyke var inställd på att vara frisk och jag hade bokat in det efterlängtade combat passet med Sophia, en vecka har gått och kör jag lugnt gör det ju ingenting? Det måste ju kroppen klara. Men jag tar mig inte ens dit i välbehåll, växlarna på cykeln hoppade ur titt som tätt, och ena gången slår jag i knäet i något jag inte ens vet... och får obeskrivligt ont. Stod still på Allén ett tag och svor, övervägde att göra mig av med cykel-helvetet, och hoppades att värken snart skulle gå över. Tar mig till gymet, men inte uppför trapporna. Tror ändå att värken ska gå över så börjar passet, efter ytterligare 30 min av smärta går jag därifrån. Argare än någonsin.

Så, jag kan inte böja mitt ben. Jag kan nog inte träna på minst en vecka igen. Kan jag ens jobba? 
Nu kan jag inte ens gå promenader som motion. Det är väl meningen att jag ska vara en soffpotatis och bli en fetknopp. 


Just My Day.
 

ny vecka

Nya krafter!

-

My god, vad jag längtar till att börja plugga igen!

Suturday working..

Trött. Irriterad. 
Lite besviken.
Fundersam.

Botaniska

Igår mådde jag aningen bättre, men efter 4 timmars jobb var jag ändå helt slut. Gick hem och spenderade några timmar med Timmy framför Vänner. Av det blir man smått rastlös, så efter att ha städat lite kände jag att jag hade energi till en promenad, trots allt. Vi kom på att vi aldrig varit vid Botaniska Trädgården, så där blev det ett besök =)







Idag är jag dock arg. Fem dagar har gått och jag vaknar med ännu mer halsont. Jag planerade att sticka till gymet direkt på morgonen men fick ställa in det. Nu har jag inte tränat på fem dagar och känner mig degig till tusen. Kommer inte kunna träna mer denna vecka..... hate being sick.







Couldn't resist.

Att jag träna igår gjorde ju inte hälsan bättre, idag är jag än mer förkyld och tung i huvudet. Var dock envis att ge mig in på spinningen igen, men när jag låg hemma i soffan och snörvalde tog jag mitt förnuft till fånga och avbokade passet. Chefen har ju faktiskt varnat för att den här veckan var den sista vi fick vara sjuka. Vilket jag förstår, kaos i butikerna nu.

Så det jag istället ansåg mig klara av att göra var att shoppa. Blev en hel del rea, men också ett par "höst-nya" skor!

Boomerang skjorta, Sisters.

Replay, Sisters.

Skor från Mango.

Mycket tråkigt att köpa i Juli, men är det halva - halva så får man väl passa på?!

Myströja från InWear, Sisters.

Kjol från Sisters

I ärlighetens namn brukar jag sällan handla på Sisters, men det är klart.. när man viker samma plagg dag ut och dag in hinner man ju upptäcka vissa, och med priserna vi har nu är det svårt att motstå. Värt ett besök!




Träningskompis sökes.

Så tråkigt att alltid träna ensam. Blä.
Orkar knappt fråga någon längre, ingen som kan/orkar/vill.

Becca och Sofia, kan ni flytta till Göteborg nästa termin? Please, då kan vi bli work out buddies =)

Annars får jag övertala Timmy att börja på SATS!

Lite ont..

Hm, jag antar att jag får igen för mitt skrytande om världens bästa immunförsvar (vilket jag förvisso har ändå). Men senaste tiden har jag inte känt mig helt kry, och nu har jag väldigt ont i halsen. Hoppas bara det inte går över till något annat. Brukar få lite halsont, men när jag då proppar i mig antioxidanter för fullt och använder en och annan huskur brukar det alltid gå över utan att leda till något annat =)

Nackdelen är bara det där med vila, jag vill ju inte ställa in träning? 
Jag är ledig halvdag idag och vill verkligen träna. Vilket jag ska. Ja, det är väl bara att hålla tummarna.

Meningslöst inlägg, men jag har inte mkt mer att säga :-)

Saknar Norpan lite. 
Familjen, tjejerna.

Äntligen!

Jag kom in på Psykolog programmet i Göteborg =)
Äntligen lugnt. Äntligen klart. Nu har man bara 5 år att beta av!
Känns SÅÅÅÅ skönt!

Har varit mkt nu, vin med "psyk-tjejerna" i torsdags, grillande med T´s kompisar igår, jobbat varje dag, och ikväll ska vi bara fira att vi blir kvar i Göteborg. Så vi ska äta gott och gå på bio. Mys, mys, mys.

Känns underbart. Allting, faktiskt. 

Halvsovande..

Jag är extremt sjukt trött. Trött när jag tränar. Trött när jag jobbar. Igår sov jag 9 timmar (tog iofs igen för tre dåliga nätter), och jag tog en timme på dagen också. But still, jag är sjukt trött? Det är inte längre så varmt, jag har kollat värden (i och med vegetarian-kosten) och de var bra? Vad beror det på?

Svepa vin eller öl?

Då var helgen snart slut, och en ny arbetsvecka väntar. Nu är det tillbaka på Nordstan igen, i 4 veckor. För att sedan avsluta med en vecka på Kompassen igen. Det var segt att jobba idag, men det var trevligt med en spontan fika med Johanna och Emma från jobbet sen. Mysigt! Sånt borde göras oftare.

I torsdags kom ju bror min och hans norska tjej över hit. Fredagen tillbringade vi som turister i Göteborg. Vi åkte till Marsstrand och strosade omkring, tittade på Karlstens fästning osv. Sedan åkte vi Paddan inne i Göteborg =) Det var höjdpunkten! Haha, känner sig lite fånig i den, men bor man i Gbg måste man ju någon gång åkt Paddan? 
På kvällen hamnade vi återigen på Tranquilo. Blev dock besviken på deras sommarmeny, vilket är bra då jag kan göra ett litet uppehåll i mina besök. Under middagen råkade jag och T bli oense (igen) om vilket som var värst att "svepa", vin eller öl. Jag hävdar ju att öl är enklare att klunka (tänk er drinkspel), och att man istället dricker vin i små klunkar, och att det är hemskt att svepa (Och då är jag ändå en stor vindrickare, och har svårare för öl). Efter en het diskussion ska vi tävla, jag sveper hans öl, han sveper mitt vin. Synd på så dyr sprit. Men, men. Med en sekund före slog jag ned glaset i bordet, men då det var så marginellt valde domarna (Johan och Katrine) att det var oavgjort. Så, nu undrar jag, håller någon med mig om att öl är enklare att klunka?!






Sju2sju

Okej, man står på Kungsgatan, ganska högt upp, typ vid Domkyrkan. Man ska till avenyn, Storan. Inte särskilt långt att gå men när man har skoskav och höga skor kan det kännas långt. Vad gör man då?
- JO, då tar man en cykeltaxi!


20 spänn för den turen!

SJU2SJU CYKELTAXI
Förbeställning: [email protected]
Friköring: SMS:a 0707-727 727
Mer info: www.sju2sju.se

marie är ond

Typ =)

Jag har haft ont i huvudet hela dagen, känt enorm brist på sömn och bestämde mig för att efter jobbet gå hem och sova. Sa ja till en liten promenix med Norrköpings-Marie, för att bara göra "något". Hon fick sedan den briljanta idén att gå ut, och efter lite kluns förlorade jag. Så, nu sitter man med en öl i handen och ska snart ge sig på drinkarna.
Imorn kommer jag må sämre än idag, och kunderna får nog lida för det!

Men ölen är i alla fall god och avenyn är väl alltid härligt ;-)

RSS 2.0