Aldrig långt hemifrån

Världen är som sagt inte stor. 

Alla verkar så chockade - varför är du kvar i Göteborg när du är ledig från skolan? Jag jobbar här, och jag har hellre sommarlov i Göteborg än i Norrköping. Så är det :-) Men trots det råkar man springa på både den ena och andra norrköpingsbon :-) Alltid lika trevligt.

Igår meddelade Jonte att han var här, så vi tog några öl på Chez Amis! Idag var jag ute med jobbet, och råka springa på Jeppe Arvidsson? Och efter att jag blivit presenterad för hans Gbg-kompis, visade det sig att jag pluggade med honom och tydligen att vi åkt på samma Sthlms-resa.  Imorse hälsade jag som vanligt på "någon" granne, men kände något bekant när jag skulle gå förbi henne - då var det Marie Holmdahl! Så den gamla mellanstadie-kompisen blev nu granne :-) Jag blir inte förvånad längre. Min jobbar-kompis kände tydligen en kille jag halvt känner från norrköping också... Så, trots att jag är här, känner jag mkt connection med Norpan :-)

Timmy är i Köpenhamn med Ralle, och trots att man bor ihop och ses varje dag, känns det som en evighet sedan. Den nya lägeheten känns lagom stor för oss, den är fräsch och någongång ska vi väl få iordning också. Allt med den är bra, förutom en liten detalj.... läget. Många skulle nog älska detta läge, men vi började i det bästa. Vi började i Linnéstaden. Herregud, kommer vi någonsin få ett lika bra läge?


När jag ändå skriver måste jag berätta om min höst. Vad i ****** har jag gett mig in på?! Jag ska läsa 30 hp Psykologi, och 15 hp Demokrati och Välfärd. Tentorna krockar nästan! Jag ska vara på två ställen varje dag, samtidigt (!) i en halv termin! Jag ska DESSUTOM jobba helger, och läsa ikapp allt som jag missar när jag valt "den andra" föreläsningen. Men, men, jag kämpar på så får vi se vad det blir... Båda kurserna ska i vilket fall bli intressanta :-) Och jag ser fram emot och träffa alla igen.

Känner mig trött, och känner av vinet en del också.. ska nog lägga mig i vår alldeles för stora säng, och försöka sova. Hoppas ni mår bra där hemma, kramen!

Sommarlov?

Nja, inte direkt. Med risk för att låta negativ vill jag berätta att lägenheten består av kartonger, nymålade möbler och utan lampor. Sängen blev så hög (i och med för tjocka madrasser) så man måste hoppa i den. Jobbar hela tiden och har ont i fötterna, är trött typ 90% av dagen, det regnar och jag vill på restresa.... Så kände jag igår kväll, och delar av denna dag.

Men, imellan de här deppiga tankarna är jag faktiskt väldigt nöjd. ´Det är klart, lite ledighet skulle inte skada, men jag har ju faktiskt rätt kul på jobbet! Och lägenheten känns egenliten JÄTTE bra, den är stor (för att vara van vid en etta...), man måste ju verkligen ropa på varandra :-) Våra möbler blir fina, bara de blir klara någon gång.

Härromdagen såg vi Sex and the City, så hiiimla bra. Hur har jag inte kunnat sett det förut? Jag såg mitt första hela avsnitt för en vecka sedan. Sedan dess har jag dock sett rätt mkt :-) love it! Hur som helst, påväg hem från bion gjorde jag (och Sophia) en upptäckt, Göteborgare vet inte vad en "munk" är. De tror att en "munk" som man äter, är en kokostopp. Eller chokladdoppat vitt skum. När vi, utanför Gbg, förklarar för dem vad en munk är säger de "ne, det är ju en donut!" Visst, men det heter Munk på svenska! Så.... jag googlade upp det rätta svaret! Måste ju lära Göteborgarna hur det egentligen ligger till... och nu evt ni också :-)

Enl Wikipedia:

"Munk är ett friterat torusformat bakverk med socker och ibland även andra sötsaker utanpå. Bakverket har fått sitt namn av dess hål i mitten, som liknar en munks tonsurfrisyr. Kallas även flottyr-ring.


I Göteborg och närliggande delar av Västra Götaland används dock inte ordet som benämning på flottyr-ringar. Istället används det engelska benämningen donut eller mer sällan doughnut. Ordet kan även i denna region syfta på en gräddbakelse bestånde av choklad- eller kokosdopppat äggviteskum med kex i botten. Detta bakverk kallas i standardsvenskan för gräddbulle, kokostopp eller Mums-mums."


RSS 2.0