Trött.

Jag var riktigt sugen på utgång igår. Och då ena vännen inte kunde längre, blev jag glad när Marie hörde av sig. Det blev tre föredetta Norrköpingsbor som gick ut och hade riktigt kul. Lite mycket dricka för jobb dagen efter, särskilt när man har sovmorgon och chefen väcker en med ett vädjande om att jobba heldag. Wiiee.....

Men det var helt okej att jobba. Var på Brothers hela dagen vilket är roligast. En sådan dag väntar även imorn =)
Nu ska jag sova. Ha en fin lördagskväll gott folk!

Home, sweet home (2:nd)

Underbara, härliga Göteborg.
Lika vackert väder här. 
Hemma hos världens bästa.
Precis lunchat med honom på stan.
Match ikväll, skaldjursplock och vin.
Sedan dricka drinkar på uteservering.
Sommar. Sol. Ledig.

Nervös....

Rebecca skrämde mig lite igår, med att det var 2000 st sökande till Psykologprogrammet i Göteborg. Var ju tvungen att dubbelkolla detta och fick överraskningen att det var 2996 st, så snarare 3000 sökande till programmet. Det har ökat med nästan 1000 sökande från förra året. Hjälp....

Det ska väl i och för sig mycket till ändå för att jag inte ska komma in. Men man vet ju inte, det kan ju vara ett sånt där hemskt år då de kör med lottning.

Bara att vänta och se.... otålig!

Home, sweet home.

Det har varit helt underbart att vara "hemma". Helt otroligt underbart.
Vädret har varit perfekt, och kvalitetstid med tjejerna i mängder. Ikväll var vi på Manesa och åt tapas, ska man skratta eller gråta åt vårt hysteri kring allting? Jag föredrar att skratta. Nio ivriga tjejer, med nio olika lösningar på alla problem som inte ens behöver uppstå. Vi pratar i munnen på varandra och förvirrar nog både servitörer och oss själva. Men det är ju vi i ett nötskal =) Vidare till Trädgårn en sväng, och det var också trevligt.

Jag tycker om att komma hem till Norrköping. Och ibland påminnas om saker och personer man nästan glömt.
Tycker om att allt är som det brukar vara, eller att jag helt enkelt kommer hem och gör det jag älskar att göra. Promenaderna med Zorro, frukost ute på altanen, bada med Becca på dagarna, äta middag med mamma och pappa, träffa tjejerna för vin på kvällen. Love it.

Men imorn är sista dagen här. Och jag ska åka "hem" till nästa ställe. Sjukt att jag fortsätter säga hem om båda ställena, men Nkpg kommer ju alltid vara mitt hem också, eller? Hur som helst, känns det också bra. T är ju i Gbg nu, och många "träffar" med vänner är redan inbokade. Det kommer bli en bra sommar, med en riktigt bra start.


Häääärliga helg!

Midsommar i Skälboö. Inte bara en jätte trevlig kväll i stundvis sol och stundvis regn, utan även en underbar morgon när alla var kvar. Mysstämning till max, trots vissa hårda baksmällor =)

Midsommardagen i Tyreslöt. Ytterliggare tid med tjejerna. Umgås för ett helt år nu?!

Gårdagen hemma hos mig, prat, skvaller, prat, skvaller och fruktansvärt mycket skratt.

Idag har det varit sol och bad med Becca, och lite strosande på stan.

Har lust att skriva alla roliga citat från helgen, för att inte glömma dem, men lite väl internt och kan inte återges. =)

Glad midsommar!


Nu är det bara att jobba imorgon, ta tåget till Katrineholm, bli upphämtad där av Timmy, hämta upp resten i Norrköping och sedan åka ut till Skälboö i Söderköping! Tar lite tid, men SÅ värt att få fira den med de bästa... =)

2,5 månader har gått.

Nu har jag varit vegetarian i 2,5 månad, och ju längre tiden går ju mindre vill jag gå tillbaka till att äta kött. Och när jag nu tycker att det går som bäst, trivs med det och inte tror det är det minsta problem, vaknar jag med världens yrsel. Jag har ingen aning om ifall det har en samband, men om det har det är det läskigt. Imorse snurrade hela rummet när jag vaknade, när jag vände mig från rygg till sida snurrade det ännu mer, som om klockan var tre en söndag morgon efter en tequila kväll. Efter ett tag blev det bättre, och efter massa vatten och frukost blev det ännu lite bättre. Men hela förmiddagen hade jag dålig balans och hade lätt huvudvärk. 

Jag googlade på "yrsel - brist", och fann inte oväntat B12 brist. Som också hör ihop med att jag känner mig svag när jag tränar. Och det spelar tyvärr ingen roll att jag dricker mjölk, äter bönor och ägg. Det ger inte tillräcklig dos ändå. Har köpt lite tillskott, men tycker det känns trist.. hade trott en allsidig kost skulle räcka.

Har som sagt inte en aning om ifall det har med någon brist att göra, för det kom så plötsligt, och B12 brist brukar dröja mycket, mycket längre. Men jag har bokat tid för att ta lite blodprover, eftersom om man får bristen kan det vara kört för livet. Bäst att ha koll på det.

Men, men - det är ju det första nederlaget jag har haft, och förmodligen det sista! För annars trivs jag riktigt bra med vegetarisk kost =) Får se om jag tar bort fisken med!



Älskar lediga dagar i Göteborg

Strosa omkring. Äta lunch med Hedvig på avenyn (som man inte träffat på hundra år). Strosa i butiker. Ta en kaffe med Timmy i Kungsparken. Sola lite. Gå på ett dans pass. Göra lite sallad. Ta en kaffe till. Ha det guld, helt enkelt.

1 eller 22 drinkar för mycket...


Skator - blanka saker?

Sedan man var liten har man ju hört att skator gillar blanka saker, stjäl silverskedar och saker som blänker. När jag idag skulle ta in folien från grillen och märkt att skatorna nästan tagit och haft sönder all, började jag fundera varför. Mamma måste alltid använda täckande påsar om hon ska ställa ut soporna, om de innehåller alluminium, för annars tar skatorna det. Så, varför vill de ha blanka saker?

Jag googlade, och letade. Och det enda svaret jag efter lång tid hittade var "det är en myt", är det så? Jag tror inte alls det är en myt. Men jag undrar om någon annan har en förklaring....? Vart ska man hitta den....?


Musik. Skog. Puls. Natt.



Helt underbart att springa ibland.




Så mysigt!

Har haft en underbar kväll med tjejerna. Nästan alla var på plats, sju pratglada tjejer hemma hos mig, som för en gångs skull lyckades galant med att grilla! Tre saknades, och imorn åker fyra av dem till Grekland. Avundsjuk. Men glad för deras skull :) Sedan hoppas jag på lördag, då har vi ju också vår engelska tjej på plats! ;-)

Och vi har skrattat ordentligt idag, åt världens roligaste musikvideo! Går inte att beskriva med ord! Helt otroligt rolig :)

Imorn ska jag hämta upp T i Linköping så ska vi gå på IKEA, och sen ska jag hämta hem min kära hund. Just nu är jag helt ensam här hemma på Skarphagsgatan, mina föräldrar är bortresta, bara katten och jag. Men det är alltid skönt att vara hemma ändå :)


Varför så trött?

För att jag har haft en mega seg dag på jobbet idag?
För att jag är sliten efter combaten? 
För att jag inte sov något inatt?
Jag vet inte. Men jag är sjukt trött.

Godnatt!

Nationaldagen

Igår blev det lite drinkar med psykologi-tjejerna, och efter dålig sömn flera nätter i rad har jag varit extremt trött på jobbet idag. Men trots allt tog dagen slut, och det bar av hemåt. Vad skulle man då välja; tequila kväll med tjejerna eller någon pub med Timmys vänner och se fotboll? Trötta som vi var och jobb som väntar imorn, kom vi på ett annat alternativ; en riktig fotbollskväll hemma. Så pizza, halsdukar, ansiktsmålning och öl, och Sverige-Danmark! Haha..


Sen att matchen blev som den blev, och att jag ändå knappt kunde hålla mig vaken, det är en parantes.
I morgon ser jag fram emot lite frukostbuffé på fröken olsson med Johanna från jobbet! 

Spontanbesök, igen!

Sofia är duktig på att komma hit! Idag kom hon över och vi åt äppelpaj och drack Capuccino hos mig, sedan lyckades jag fixa med henne in på Sats, och vi körde DansStep. Jag bara älskar det passet, ren glädje i en timme. Imorgon blir det Pump istället och på fredag blir det förhoppningsvis morgon-spinning.... om jag får sällskap? Och apropå det tycker jag det är så tråkigt att inte ha någon att träna med.... jag har nog runt 10 vänner som tränar på samma gym, och för varje ny "värvning" har jag trott "äntligen en träningskompis!". Men icke. Blä. Nu är mitt nya hopp att Sofia ska flytta hit efter Manchester och bli min träningskompis =)

Måste ju ge min allra första träningskompis här i Götet lite cred i alla fall, synd att du flytta Nina! Annars hade vi varit Bodybuilders vid det här laget..... ;-)





Världens godaste svampsoppa!

Jag har två favoritrecept, här kommer det ena!

1 liter blandsvamp, ca 300 g
smör
4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
1 gul lök
3 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl mjölk
2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
½ tsk salt
2 msk vitt vin eller 1 tsk pressad citron
½ -1 dl hackad gräslök


Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, vin och gräslök.

Okey, jag fortsätter.

BodyBalance lyckades charma mig tillslut. Jag gav mig fan på att inte ge upp denna gång, och köra minst 5 pass innan jag utdömde passet. Första gången var det fruktansvärt tråkigt, andra gången likaså. Tredje gången insåg att jag det verkligen är träning jag behöver, och mycket nyttigt. Men fortfarande tråkigt, inget tempo. Fjärde gången började jag faktiskt gilla det, och denna gång kände jag att jag måste fortsätta. Så, Becca, kan väl säga att du har rätt nu =) Skönt vet jag dock inte, fruktansvärt jobbigt och ont! Men nyttigt =) Och utmanande.





-

Ledig.
Glad.
Trivs.


RSS 2.0