El Choco

Har precis avslutat "El Choco", en sann bok om en svensk kille (från Göteborg för övrigt!) som hamnar i ett av Bolivias mest ökända fängelse, efter att ha försökt smuggla in 3 kg kokain till Sverige. Mycket bra bok! I like true stories. Otroligt mycket kulturella skildringar, tankeställare, politiska dilemman, kokainets paradoxer osv. Vid sådana här berättelser får jag en ännu större tro på ödet. Killen hamnar på i ett fängelse där folk mördas som flugor, där korruption är vardagen, där myndigheter blundar, där orättvisan är total och hopplösheten oändlig, men han lyckas vara positiv?! Och det är inte så konstigt, se det såhär istället; han bli drogfri och nykterist på köpet. Han träffar en tjej innan han åker in, som han gifter sig med och får 2 barn (allt inne på fängelset), han lär sig spanska och längtar efter en annan framtid som han aldrig innan sett. Ändrar värderingar och blir en ny människa.

Är inte det ödet? Då hamna i ett bolivianskt fängelse är mardrömmen för de flesta (nog även för honom) så satte det ny kurs på hans liv. Gillar som sagt sådana stories =) Läsvärd!



Kommentarer
Postat av: Sofi

Hej, det låter som en bra bok, kanske får bli att införskaffa när jag kommer hem. Påminner om "The Damage Done" av Warren Fellows, australiensisk kille som hamnar i Thailändskt fängelse, också sann historia, hemsk men även grymt bra, ett tips :)

2008-12-09 @ 23:56:23
URL: http://itchyfeetbysofi.blogspot.com
Postat av: Sandra

Svar. joo nu hör man ju nästan varje dag på nyheterna om företag som varslar folk. det är inte lätt heller för de som ska söka nya jobb, men somsagt, man får inte ge upp. det kan finnas chanser ändå.!



Jag har med fonder som gått ner massor, men de där går ju upp och ner och som du säger får man ha is i magen. man har ju inte förlorat något förens man sålt.



för vår del har det blivit rätt bra. räntorna har nästan halverats så vårt boende har blivit massa tusenlappar billigare. och det känns riktigt nice!!



Ang topplån, så är de ju bra om man köper en lägenhet som är rätt billig nu, som kanske är värd mer än vad man köper för.. då slipper man topplån.. man kan ju värdera fastigheten.



Hoppas du hittar något jobb och att allt är bra med dig.

kram

2008-12-10 @ 09:52:47
URL: http://sandranilsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Å jag har lyssnat på p3´s dokumentär om honom och den var jätte bra! Länge tänk att jag skulle läsa boken. Bara att sätta igång och läsa =) Twilight serierna vill jag också läsa nu etfer filmen! Vi hörs. Kram kram

2008-12-10 @ 16:52:23
URL: http://sofiaborg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0